Vraag & Antwoord


Zijn de genoemde prijzen inclusief of exclusief de BTW?

Alle prijzen op showroomkeukens.nl zijn inclusief de BTW


Worden de keukens afgeleverd?

Alle keukens zijn geprijsd "af showroom" hetgeen betekent dat U de gekochte keuken zelf moet afhalen bij de betreffende keukenzaak. Tegen vergoeding kan de keuken bezorgd en vakkundig geplaatst worden.


Hoe moet ik betalen waneer ik een keuken wil kopen?

Volgens de algemene verkoopvoorwaarden van de betreffende keukenleverancier, veelal zijn dit de CBW voorwaarden.


Kunnen de showroomkeukens nog aangepast worden?

Veelal zijn aanpassingen qua maatvoering, werkblad en apparatuur, al dan niet tegen meerprijs, mogelijk. Voor specifieke vragen met betrekkin tot de aanpassingen dient u in contact te treden met de keukenleverancier. De keukenleverancier kan U hier altijd vooraf uitsluitsel over geven.


Zijn de keukens direct leverbaar?

Veelal zijn de showroomkeukens op de site direct leverbaar.


Hoe kan ik bieden?

Om te kunnen bieden dient u zich eenmalig te registreren. Nadat u ingelogd bent gaat u naar de keuken waarop u wilt bieden. Onderaan ieder kavel staat een bedrag dat u kunt bieden. Zodra u op " plaats bod" klikt ontvangt u een e-mail met de bieding en de leveranciersgegevens (om eventueel een bezichtiging te doen). Vervolgens kunt u uw bod bevestigen door op de link te klikken in de bevestiging e-mail. Pas na het klikken op deze bevestiging link heeft u een bieding gedaan.

Wij willen u er nadrukkelijk op wijzen dat het bieden op keukenveilingen.nl niet vrijblijvend is. Een eenmaal geplaatst bod is bindend (na gunning opdrachtgever) en u dient de keuken af te nemen voor het door u geplaatste bod.


Kan ik mijn bod ongedaan maken?

Het is niet mogelijk uw bod ongedaan te maken. Een eenmaal geplaatst bod is bindend. Alvorens het bod definitief wordt geplaatst ontvangt u een e-mail waarin u het bod dient te bevestigen.


Zijn er extra kosten verbonden aan de veiling?

Nee, er zijn geen extra kosten aan deze veiling verbonden. De prijzen zijn wel gebaseerd op het gegeven dat u de showroomkeuken die u koopt zelf komt afhalen. Eventuele gewenste aanpassingen zijn tegen meerprijs. Tevens kan in overleg met de betreffende keukenzaak tegen vergoeding de keuken bezorgd en vakkundig geplaatst worden.


Wat te doen als ik schade constateer bij het afhalen of bij verborgen gebreken?

Een showroomkeuken heeft een kortere of langere tijd in een showroom gestaan en is uit de orginele verpakking. U kunt dus voordat u de bieding bevestigd of voordat de keuken naar u vervoerd wordt de staat van de keuken inspecteren op eventuele beschadigingen en compleetheid. Wanneer u de showroomkeuken gaat inladen, inspecteert u, samen met een personeelslid van de betreffende keukenzaak, de showroomkeuken. Indien u samen nieuwe schade of verborgen gebreken constateert, heeft u het recht om af te zien van de koop.


Heb ik garantie op de keuken die ik aankoop?

Garantie is bespreekbaar met de betreffende keukenzaak.


Is het mogelijk om na het afhalen de keuken alsnog te laten plaatsen?

De betreffende keukenzaak is bereid om u een offerte te verstrekken voor het alsnog plaatsen van de door u gekochte showroomkeuken.